Installation

Grattis till ditt val av spabad! 

Oavsett om du har valt vårt "all inclusive" paket med hemkörning, uppstart och spa genomgång eller om du valt att själv hämta ditt bad i någon av våra 3 butiker så följer nedan några handfasta råd om förberedelser.

Grundförberedelser:

Har du valt ett spabad med Forever Floor™ räcker det att du har en plan yta att ställa ditt spabad på, du kan till och med ställa det rätt på gräsmattan om du vill, man får bara tänka på att den inte är helt nyanlagd utan har hunnit och "sätta" sig. Om man väljer att placera badet på gräsmattan så kan det vara bra att tänka på att man lägger en rad med trädgårdsplattor runt om eller kanske en ram  gjord av tillexempel tryck impregnerat för att underlätta när man skall klippa gräset. Är det så att du har en bit ner till marken så kan man även ställa badet på 3 rader med leca block, en i var sida samt en i mitten, allt för att minimera arbetet, man kan nu lägga tankarna på att gjuta ett betongfundament på hyllan. 

Alla spabad vi säljer kan man även placera  på en packad grusbädd som är toppad med ett finare material, gärna med 0 i så att man inte får några spetsiga toppar som punkt belstas. Eller givetvis på ett förstärkt altangolv.

Fråga oss gärna om mer för tips på hur du enklast placerar ditt spabad utifrån din trädgårds förutsättningar.

El specifikation:

För att  driva ett bad med 1-3 pumpar behövs en 380V kabel, 3x16 amp. 5 ledare 2,5mm2 & för ett bad med 5 pumpar behövs en 380V kabel, 3x20 amp. 5 ledare 4,0mm2. Oavsett hur många pumpar ditt bad har skall det även vara anslutet till  en jordfelsbrytare och en arbetsbrytare i nära anslutning till karet för att kunna bryta elen. Vi rekomenderar att man drar fram en kabel till platsen där badet skall stå med en överlängd för att man skall kunna rotera badet  så att du får bäst utsikt från just ditt favorit säte utan att elcentralen i badet skall styra hur det  måste placeras. 

Har du valt ett spabad med uppkopplingsmöjlighet så rekomenderar vi även att man samtidigt drar ut en nätverkskabel. Vi har även trådlösa uppkopplings alternativ att erbjuda om så önskas.